מתכון

קיש גבינה ועגבניות

בימי החג לא חייבים לוותר על ההנאות הקטנות של החיים. עופר גל אופה קיש גבינה ועגבניות לפסח

3,799 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
קיש גבינה ועגבניות ללא גלוטן של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
קיש גבינה ועגבניות ללא גלוטן של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

מקררים את הבצק שעתיים במקרר, לאחר מכן מקפיאים לשעה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך מלוח

לרויאל

למילוי

אופן ההכנה

בצק:

1

מערבבים במעבד מזון את תערובת הקמחים עם המלח והסוכר.

2

חותכים את החמאה הקרה לקוביות, מוסיפים אותה לתערובת הקמחים ומעבדים בפולסים לקבלת תערובת פירורית ועדיין קרה.

3

ממשיכים לעבד את הבצק במהירות גבוהה ויוצקים לתוכו את המים. ממשיכים בעיבוד קצר עד שמתגבש כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר.

רויאל:

4

מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים.

הרכבת הקיש:

5

מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו לעובי של חצי ס"מ.

6

חותכים את הבצק לעיגול גדול מעט מגודל התבנית, ומסדרים אותו כך שיכסה את כל התבנית. אם ישנם עודפים בגובה, חותכים ומיישרים בסכין (את שאריות הבצק והקצוות ניתן לשמור לשימוש חוזר).

7

מקפיאים את הבצק שבתבנית לשעה.

8

פורשים ניילון נצמד על הבצק המסודר בתבנית ומניחים בתוכו קטניות כדי למנוע תפיחה והתכווצות הבצק באפייה.

9

אופים (עם הניילון והקטניות!) 15 דקות ב-170 מעלות. מוציאים את התבנית מהתנור ומוציאים את הניילון והקטניות.

מילוי:

10

מערבבים את הגבינות ומניחים על תחתית הבצק. מסדרים את העגבניות כך שהקליפה כלפי מעלה, וביניהן עלי בזיליקום. ממלאים ברויאל.

11

אופים כ-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שהרויאל מתייצב.