מקררים את הבצק שעתיים במקרר, לאחר מכן מקפיאים לשעה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פריך מלוח
לרויאל
למילוי
אופן ההכנה
בצק:
1
מערבבים במעבד מזון את תערובת הקמחים עם המלח והסוכר.
2
חותכים את החמאה הקרה לקוביות, מוסיפים אותה לתערובת הקמחים ומעבדים בפולסים לקבלת תערובת פירורית ועדיין קרה.
3
ממשיכים לעבד את הבצק במהירות גבוהה ויוצקים לתוכו את המים. ממשיכים בעיבוד קצר עד שמתגבש כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר.
רויאל:
4
מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים.
הרכבת הקיש:
5
מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו לעובי של חצי ס"מ.
6
חותכים את הבצק לעיגול גדול מעט מגודל התבנית, ומסדרים אותו כך שיכסה את כל התבנית. אם ישנם עודפים בגובה, חותכים ומיישרים בסכין (את שאריות הבצק והקצוות ניתן לשמור לשימוש חוזר).
7
מקפיאים את הבצק שבתבנית לשעה.
8
פורשים ניילון נצמד על הבצק המסודר בתבנית ומניחים בתוכו קטניות כדי למנוע תפיחה והתכווצות הבצק באפייה.
9
אופים (עם הניילון והקטניות!) 15 דקות ב-170 מעלות. מוציאים את התבנית מהתנור ומוציאים את הניילון והקטניות.
מילוי:
10
מערבבים את הגבינות ומניחים על תחתית הבצק. מסדרים את העגבניות כך שהקליפה כלפי מעלה, וביניהן עלי בזיליקום. ממלאים ברויאל.
11
אופים כ-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שהרויאל מתייצב.