מתכון

קיש דאשי כרשה

השף-קונדיטורים של בק דור מעניקים לקיש הקלאסי טאץ' אוריינטלי

1,889 בשלנים התעניינו במתכון זה
קיש דאשי כרשה של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט
קיש דאשי כרשה של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית בצק פריך מלוח

לרויאל דאשי

אופן ההכנה

לקלתית בצק פריך מלוח

1

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח עם החמאה למרקם חולי (בדומה לקרמבל). מוסיפים את המלח והסוכר ומעבדים 30 שניות נוספות. לאט, תוך כדי לישה, יוצקים פנימה את המים. מסיימים את העיבוד ברגע שהבצק התגבש (נמנעים מעיבוד יתר של הבצק).

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-5 שעות לפני הרידוד. לאחר מכן מרדדים את הבצק לעובי של כ-½ ס"מ ומכניסים לתבנית. מניחים משקולות על הבצק כדי שלא יתפח (למשל גרגירי שעועית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10 דקות עם המשקולות ועוד 5-7 דקות ללא המשקולות.

לרויאל דאשי

3

מניחים את כל המרכיבים למעט הכרשה בקערה, ובעזרת בלנדר מוט או בעזרת מטרפה ידנית מאחדים הכל לנוזל חלק ללא גושים.

לאפייה והרכבה

4

מסדרים על פני הקלתית את טבעות הכרשה ועליהן יוצקים את תערובת הרויאל. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 25-40 דקות.