כשרוצים ארוחת קלילה בלי המון הכנות – קיש הוא אופציה מצוינת. אם תדאגו שיהיו לכם במקפיא כמה קלתיות קיש מוכנות לפעולה תעשו לעצמכם חיים נוחים אף יותר.
לתבנית בקוטר 22 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פריך:
למלית:
אופן ההכנה
1
מעבדים במעבד מזון חמאה ומלח. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
2
מחממים תנור ל־170 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26ס"מ ומרפדים בו את התבנית והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג.
3
מסדרים עיגולי גבינת עיזים, מפזרים מעל שום כתוש, דבש ואורגנו, מסדרים פרוסות עגבניות , מתבלים במלח ופלפל ואופים כ־30 דקות עד שהטארט משחים.
4
מוציאים מהתנור, ומזלפים מעט שמן זית. אפשר לקשט עם עשבי תיבול שאוהבים.