מתכון

קיש עגבניות של קרן ואיציק קדוש

קיש חגיגי ויפהפה בהמון צבעים של אדום

11,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
קיש עגבניות של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
קיש עגבניות של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

כשרוצים ארוחת קלילה בלי המון הכנות – קיש הוא אופציה מצוינת. אם תדאגו שיהיו לכם במקפיא כמה קלתיות קיש מוכנות לפעולה תעשו לעצמכם חיים נוחים אף יותר.

לתבנית בקוטר 22 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך:

למלית:

אופן ההכנה

1

מעבדים במעבד מזון חמאה ומלח. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26ס"מ ומרפדים בו את התבנית והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג.

3

מסדרים עיגולי גבינת עיזים, מפזרים מעל שום כתוש, דבש ואורגנו, מסדרים פרוסות עגבניות , מתבלים במלח ופלפל ואופים כ־30 דקות עד שהטארט משחים.

4

מוציאים מהתנור, ומזלפים מעט שמן זית. אפשר לקשט עם עשבי תיבול שאוהבים.