החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית
1
מעבדים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה. מוסיפים מים ומיץ לימון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ומרפדים בו את התבנית. אופים 15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
מכינים את המלית, מרכיבים ואופים
4
מחממים שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים בצל, שום, תימין ועלה דפנה ומאדים כשעה, עד שהבצל משחים, מתרכך ונראה כמו ריבה. במהלך האידוי מערבבים מדי פעם.
5
מוסיפים יין וממשיכים לאדות, עד שכל הנוזלים נספגים בבצל. מתבלים במלח ופלפל ומקררים. מוציאים את גבעול התימין ועלה הדפנה.
6
מחממים תנור ל-170 מעלות.
7
מערבבים את תערובת הבצל גבינת גרוייר ווממלאים את הקלתית האפויה למחצה. אופים 15-50 דקות, עד שהקיש שחום. מגישים חם.