מתכון

קלמארי ממולאים בקינואה

זהו לא מתכון מקסיקני קלאסי, אבל לטעמי הקינואה משתלבת היטב בטאקו, במיוחד עם טורטיות חיטה

601 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
קלמארי ממולאים בקינואה של איתמר דוידוב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קלמארי ממולאים בקינואה של איתמר דוידוב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים קינואה בסיר עם שפע מים רותחים (כמו פסטה) 15-10 דקות עד שהכדורים רכים. מסננים ומצננים לחלוטין.

2

מערבבים את הקינואה עם סלסה, מעבירים לשקית זילוף וממלאים את גופי הקלמארי רק עד 1 ס”מ לפני הקצה (הם מתכווצים בצלייה).

3

מחממים מחבת פסים או גריל עם מעט שמן זית וצולים את הקלמארי הממולאים 3 דקות מכל צד.

4

אם אוהבים חריף, מושחים את הקלמארי ברוטב חריף במהלך הצלייה. מגישים מייד.

לגרסת הטאקו

5

מחממים קלות טורטייה חיטה. מורחים בסלסת עגבניות חרוכות (ראו מתכון נפרד), מוסיפים גינה מכסיקנית (רצועות חסה או כרוב, כוסברה ובצל ירוק), פרוסת אבוקדו וצנוניות ומזלפים רוטב חריף.