החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאפיו גזר ותרד
אופן ההכנה
מכינים את האפיו
1
חולטים תרד כדקה במים רותחים ומעבירים למסננת.
2
ממיסים חמאה בסיר קטן ומאדים גזרים כ-10 דקות על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהם מתרככים מעט.
3
יוצקים יין ומבשלים 5-4 דקות עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין והגזרים במרקם אל-דנטה. מכבים את הלהבה.
4
מוסיפים מיץ לימון ואת התרד החלוט ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים ומתקנים תיבול. מכסים ושומרים חם.
צולים מרגז וקלמארי ומגישים
5
מתבלים קלמרי במלח ומברישים בשמן זית. מברישים גם נקניקיות בשמן זית.
6
מלהיטים היטב מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות וצולים את פרוסות המרגז 3-2 דקות על להבה גבוהה עד שהן מתקשות מעט. מוסיפים את הקלמארי וצולים עוד 2 דקות עד שהקלמרי מוכנים.
7
מניחים את תבשיל הגזר בצלחות הגשה אישיות ומעליו את הקלמארי והמרגז.