מתכון

קלמרי ממולאים בבורגול ברוטב דיו וחלמונים

קצת ספרד, קצת מרוקו, קצת איטליה, קצת מטבח חדש ובעיקר הדרך המושלמת לאכול קלמרי

2,066 בשלנים התעניינו במתכון זה
קלמארי ממולאים בבורגול ברוטב דיו וחלמונים של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קלמארי ממולאים בבורגול ברוטב דיו וחלמונים של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לפני ההגשה מוסיפים חלמונים מביצי שליו או ביצי חופש, שהופכים את המנה לסוג של קרבונרה ימית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב דיו

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים בורגול בקערה, מוסיפים מים פושרים לכיסוי ומשרים כשעה. מסננים, סוחטים בין הידיים ומעבירים לקערה.

מכינים את הרוטב

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים פלפלים, שום ותימין ומטגנים עד שהם מתרככים.

3

מוסיפים דיו, ציר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 5 דקות. מסננים.

מכינים את הקלמרי

4

מחממים תנור ל- 250 מעלות.

5

מערבבים את הבורגול עם יתר חומרי המלית וממלאים את הקלמרי.

6

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הקלמרי מכל הצדדים כ-4-3 דקות. מעבירים לתבנית עמוקה ויוצקים ציר ירקות.

7

צולים בתנור כ-4 דקות עד שהקלמרי רכים.

מרכיבים את המנה ומגישים

8

מחממים מעט את הרוטב ויוצקים ממנו לצלחות הגשה. מסדרים על כל צלחת 4-3 קלמרי ומניחים חלמון.