לפני ההגשה מוסיפים חלמונים מביצי שליו או ביצי חופש, שהופכים את המנה לסוג של קרבונרה ימית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לרוטב דיו
להגשה
אופן ההכנה
1
מניחים בורגול בקערה, מוסיפים מים פושרים לכיסוי ומשרים כשעה. מסננים, סוחטים בין הידיים ומעבירים לקערה.
מכינים את הרוטב
2
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים פלפלים, שום ותימין ומטגנים עד שהם מתרככים.
3
מוסיפים דיו, ציר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 5 דקות. מסננים.
מכינים את הקלמרי
4
מחממים תנור ל- 250 מעלות.
5
מערבבים את הבורגול עם יתר חומרי המלית וממלאים את הקלמרי.
6
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הקלמרי מכל הצדדים כ-4-3 דקות. מעבירים לתבנית עמוקה ויוצקים ציר ירקות.
7
צולים בתנור כ-4 דקות עד שהקלמרי רכים.
מרכיבים את המנה ומגישים
8
מחממים מעט את הרוטב ויוצקים ממנו לצלחות הגשה. מסדרים על כל צלחת 4-3 קלמרי ומניחים חלמון.