מלית השומר בוורמוט נולדה באחד הערבים שבהם התארחתי במטבח של מסעדת אוזריה. כשאנשים הזמינו עוד ועוד מהמנה הבנתי שהצליח לי. אפשר לשחק עם סוג הגבינה שמוסיפים למלית רק שימו לב לרמת המליחות שלה והמליחו בהתאם.
טיפ : לצריבה מושלמת וודאו שהמחבת לוהטת לפני שאתם מניחים בה את הקלמרי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשומר צלוי
לקונפי עגבניות שרי
למלית
לטיגון הקלמרי
להגשה
אופן ההכנה
1
צולים את השומר: מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית ביריעה גדולה של נייר אלומיניום, משאירים שוליים של נייר לסגירה ועיטוף. מניחים בתוך נייר האלומיניום רבעי שומר בצפיפות, מפזרים ביניהם קוביות חמאה, זרעי אניס וכוסברה, שמן זית, וורמוט מלח ופלפל.
2
עוטפים את השומר עם שולי נייר האלומיניום, מהדקים לחבילה דחוסה ואופים שעתיים עד שהשומר רך.
בינתיים מכינים רוטב עגבניות שרי
3
שמים במחבת גדולה את כל החומרים ומטגנים כעשר דקות מעל להבה גבוהה וללא כיסוי עד שהעגבניות מתרככות ומגירות מיץ. מידי פעם מנערים מעט את המחבת. הרוטב יכול להישמר בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.
מכינים מלית
4
קוצצים את השומר האפוי ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים לאיחוד. מעבירים את התערובת לשק זילוף – זה יקל על המילוי של גופי הקלמרי החלקלקים.
5
ממלאים את הקלמרי בתערובת ומהדקים את הפתח עם קיסם.
6
מלהיטים מחבת רחבה מוסיפים 1/3 מכמות החמאה, שמן הזית, השום, הצ'ילי והמלח מטגנים 5-4 שניות ומוסיפים 1/3 מכמות הקלמרי הממולאים, מטגנים 2-3 דקות מכל צד להזהבה. מטגנים בשני מחזורים נוספים את יתר הקלמרי.
מגישים
7
מניחים על צלחת הגשה את רוטב העגבניות, מסדרים מעל את הקלמרי הממולאים, מפזרים מעליהם בזיליקום קצוץ ונקודות קטנות של ריבת תפוז סיני (כ-1/2 כפית על כל קלמרי). אוכלים חם או קר.