מתכון

קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף

קלצונה משובחת ועשירה בכל טוב שלא תשאיר אף אורח אדיש. מאיטליה באהבה

2,582 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף של השפית פרידה רז. צילום: טל סיון-צפורין
קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף של השפית פרידה רז. צילום: טל סיון-צפורין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

מערבלים יחד קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר עד שמתחיל להיווצר בצק.

2

מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד.

3

מכסים את הקערה ומתפיחים שעתיים עד הכפלת הנפח.

4

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומרדדים כל כדור על נייר אפייה מקומח קלות לעיגולים.

5

מורחים על חציו של כל עיגול אחד מסוגי הטפנד ורוטב עגבניות, מפזרים גבינות, טונה ואחד מסוגי הירקות ועלי בזיליקום. חשוב להקפיד להשאיר שוליים ללא רוטב ומלית.

6

מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. חורצים קווים לעיטור הבצק לפני האפייה ומברישים בביצה טרופה.

7

אופים 15 דקות בתנור שחומם ל-220 מעלות עד שהמאפים משחימים.