מתכון

קלצונה תרד וגבינת עיזים

זמן ההכנה נטו לא ארוך - פשוט התחילו בהכנות ערב לפני ותנו לבצק את המנוחה לה הוא זקוק

22,328 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
קלצונה תרד וגבינת עיזים של אדי מזרחי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
קלצונה תרד וגבינת עיזים של אדי מזרחי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

את הקלצונה האמיתי הראשון שלי אכלתי במסעדה קטנה סמוך לכפר Nereto, בחבל פסקארה-אברוצו שבאיטליה, והוא לא היה דומה כלל לסמבוסקלצונה שקונים במאפיות בארץ. בשעה 5 בכל בוקר המאמות הבשלניות היו מכינות לצוות המסעדה ארוחת בוקר, ובמרכזה קלצונה ענק (שמספיק ל-4 אנשים רעבים) ממולא בגבינות ועלי בייבי טריים. הנה המתכון שלמדתי מהן. החלפתי את העלים בתרד והוספתי צנוברים קלויים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים דקה לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים מים בהדרגה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך ודביק (לא להתפתות להוסיף קמח). מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד 2 דקות.

2

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים בעדינות למעין כדור מאוד רך. מעבירים לקערה משומנת ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועדיף ל-12 שעות.

3

מחלקים את הבצק ל- 6 כדורים. מכסים במגבת ונותנים מנוחה של שעה.

בינתיים מכינים את המלית

4

מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים תרד ומאדים 3 דקות עד שהוא מתרכך. מצננים בתוך מסננת כ- 15 דקות עד שכל הנוזלים יוצאים.

5

מעבירים את התרד לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

6

מרכיבים את הקלצונה ואופים: מחממים תנור למכסימום ( 250-230 מעלות) ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

7

מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ.

8

מניחים 5-4 כפות מהמלית על גבי מחצית העיגול (חשוב להשאיר שוליים נקיים), מקפלים את הצד הריק על המלית, מהדקים היטב את קצות הבצק ומניחים בתבנית. מברישים את הכיסנים בשמן זית ומפזרים שומשום.

9

מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים כ- 15-12 דקות עד להזהבה יפה. מגישים מייד.