מתכון

קנלוני במילוי ריקוטה ותרד על רוטב עגבניות

צבעי דגל איטליה משתלבים נהדר במנה מושלמת לאירוח ממטבחם של מל ומישל

33,911 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קנלוני במילוי ריקוטה ותרד על רוטב עגבניות של מל ומישל. צילום: אנטולי מיכאלו
קנלוני במילוי ריקוטה ותרד על רוטב עגבניות של מל ומישל. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מטגנים את התרד בשמן כמה דקות. מוסיפים את השום, מערבבים קלות ומעבירים לקערה. מחכים 15 דקות עד שהתרד יתקרר ומערבבים פנימה את הריקוטה. מתבלים במלח ובפלפל. מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את צינורות הקנלוני.

2

טוחנים את העגבניות במעבד מזון ומעבירים לסיר. מוסיפים לסיר את יתר חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לנמוכה ומבשלים כ־20 דקות.

3

יוצקים את הרוטב לתבנית אפייה (20×20) ומסדרים את הקנלוני על הרוטב בשורה, צמודים זה לזה. בזוקים על הקנלוני פרמזן ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לחצי שעה. לאחר חצי שעה מסירים את נייר הכסף ואופים כ־10 דקות נוספות ללא הנייר.