החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפסטה
למילוי
לרוטב
אופן ההכנה
הפסטה
1
מערבבים את מרכיבי בצק הפסטה במיקסר עם וו לישה במשך 12 דקות, עד קבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק שלושה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.
2
מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד קבלת בצק דק מאוד. חותכים את דפי הפסטה לריבועים בגודל 10 ס"מ.
3
מרתיחים מים עם מעט שמן ומלח ומבשלים את דפי הפסטה במשך 2 דקות בלבד. מעבירים למי קרח ומסדרים על נייר אפייה.
המילוי
4
צורבים את החצילים על הגז, מקלפים ומצננים.
5
מערבבים את בשר החציל עם גבינת הריקוטה, התבלינים והשום.
6
מעבירים את המילוי לשקית זילוף, מזלפים במרכז כל ריבוע בצק פס מילוי ומגלגלים לצורת צינור.
7
מברישים את הקנלוני במעט שמן זית ואופים במשך 7 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.
הרוטב
8
חורצים את העגבניות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הבזיליקום, התימין, השום והתבלינים. מזלפים את שמן הזית ואופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות. מצננים, חותכים את העגבניות גס ומערבבים עם שאר המרכיבים שנצלו. מניחים את הקנלוני המוכן על מצע הרוטב.