מתכון

קסטה שוקו-שוקו עם רוטב פירות יער

לקסטה ביתית יש פוזה של קינוח מושקע, במיוחד כשמגישים אותה עם רוטב פירותי נוצץ

6,897 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קסטה שוקו-שוקו עם רוטב פירות יער של מיכל בוטון. צילום: דן לב. סטיילינג: תמי סגל
קסטה שוקו-שוקו עם רוטב פירות יער של מיכל בוטון. צילום: דן לב. סטיילינג: תמי סגל

מה שנחמד בקסטה מבצק שק"ם הוא שהביסקוויט הרך "זורם" עם המלית ויוצר חוויית אכילה הרמונית יותר. מעכשיו זה הולך להיות הבצק המועדף עלי להכנת קסטות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש מוקצף

לרוטב פירות יער

אופן ההכנה

מכינים גנאש

1

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים רוטב פירות יער

2

מבשלים פירות יער, סוכר ומיץ תפוזים במחבת על להבה בינונית עד לבעבוע קל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם. מצננים ומעבירים למקרר עד ההגשה.

מכינים את הבצק ואופים

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד.

5

לשים מעט את הבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים 24 עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים בתבנית.

6

אופים 7 דקות עד שהבצק נראה מעט יבש ומצננים.

מרכיבים את הקסטות

7

מעבירים את הגנאש לקערת מיקסר נקייה ומקציפים במהירות גבוהה רק עד לקבלת קרם סמיך ויציב (יש להיזהר מהקצפת יתר). מעבירים את הקרם לשקית זילוף.

8

הופכים מחצית מכמות העוגיות כך שהחלק השטוח שלהן פונה כלפי מעלה ומזלפים עליהן גנאש שוקולד מוקצף. מכסים עם עוגייה נוספת ולפני ההגשה יוצקים מעל רוטב פירות יער.

9

שומרים עד שבוע במקפיא ומפשירים 10 דקות לפני ההגשה.