מתכון

קפרזה תות, פומלה ומוצרלה עם בלסמי-תות

את העגבניות מחליפים בתותים, שגם הם משתדכים יפה לחומץ בלסמי, לגבינות ולעשבי תיבול

11,450 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קפרזה תות, פומלה ומוצרלה עם בלסמי-תות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
קפרזה תות, פומלה ומוצרלה עם בלסמי-תות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

אם רוצים להעניק למוצרלה הניטרלית מטעמו של הרוטב, אפשר להשרות אותה בו שעתיים-שלוש מראש.

סירופ תות

חומרים ל- 500 מ”ל סירופ:
2 כוסות תותים שטופים, קטומי גבעולים וחתוכים לרבעים
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
+ מבשלים תותים במים 20 דקות עד שהם מאבדים את כל צבעם לטובת הנוזלים. מסננים החוצה את התותים החיוורים ומחזירים את הנוזלים לסיר.
+ מחזירים לכיריים, מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות ברתיחה עדינה עד שהנוזל מסמיך למרקם של סירופ. שומרים בקירור במשך 4-3 חודשים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב בלסמי-תות

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

2

מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב, מערבבים ומגישים.