אם רוצים להעניק למוצרלה הניטרלית מטעמו של הרוטב, אפשר להשרות אותה בו שעתיים-שלוש מראש.
סירופ תות
חומרים ל- 500 מ”ל סירופ:
2 כוסות תותים שטופים, קטומי גבעולים וחתוכים לרבעים
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
+ מבשלים תותים במים 20 דקות עד שהם מאבדים את כל צבעם לטובת הנוזלים. מסננים החוצה את התותים החיוורים ומחזירים את הנוזלים לסיר.
+ מחזירים לכיריים, מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות ברתיחה עדינה עד שהנוזל מסמיך למרקם של סירופ. שומרים בקירור במשך 4-3 חודשים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב בלסמי-תות
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
2
מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב, מערבבים ומגישים.