החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב הלימון
לקצפת
אופן ההכנה
להכנת רוטב הלימון
1
ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה.
2
מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון, ביצים טרופות, וסוכר ובוחשים באופן רציף עד שהרוטב מסמיך מעט.
3
מורידים מהאש ונותנים להתקרר.
להכנת הקצפת
4
מקציפים שמנת וסוכר עד לקבלת קצפת רכה.
5
מוסיפים יוגורט כבשים וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
6
מקפלים חצי מכמות רוטב הלימון לתוך הקצפת בעדינות, ומוסיפים את כל כמות הנשיקות מרנג כשהן שבורות. מוסיפים את יתרת רוטב הלימון לקצפת ומערבבים מעט מאוד.
7
מקפיאים למשך 3 שעות ומוציאים 10 דקות לפני ההגשה.
הערה: ניתן להכין את רוטב הלימון יום או יומיים קודם, המנה נשמרת טובה לשימוש במקפיא עד שבוע ימים.