מתכון

קציצות אפויות על מקל

אין יותר "אוכל של בית" מקציצות. לפי הבנות שלי, אוכל על מקל טעים יותר, ובכל אופן – כיפי יותר

16,468 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קציצות אפויות על מקל של אסתי ידידיה. צילום: shuttertstock
קציצות אפויות על מקל של אסתי ידידיה. צילום: shuttertstock

מה הילדים לומדים? מיומנויות מוטוריקה עדינה (גלגול הקציצות) ושימוש מושכל בחומר גלם מאתמול.

הילדים יכולים: לקצוץ בצל ופטרוזיליה (לפי גילם), לערבב, ללוש, לגלגל, לנעוץ ולמדוד זמנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את השיפודים במים במשך 1/2 שעה.

2

מערבבים בקערה את כל החומרים. לשים את התערובת כמו בצק במשך דקה. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה.

3

יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים אותם על נייר אפייה משומן קלות. נועצים שיפוד יקיטורי בכל כדור.

4

אופים את הקציצות במשך כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך 15 דקות נוספות. במהלך האפייה הקציצות מגירות מעט נוזלים שמקרישים. מסירים אותם וזורקים.

מגישים

5

אפשר לטבול את הקציצות בטחינה או בתערובת של מיונז, חרדל ומעט לימון.