מתכון

קציצות בקלה ברטטוי

גם דג תמים ופשוט כמו בקלה מקבל הזדמנות לרגש, כשמכינים ממנו קציצות ומגישים בסיר של רטטוי

15,632 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
קציצות בקלה ברטטוי של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות בקלה ברטטוי של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

אפשר להמיר בדג קוד (קצת יותר יקר) או בכל דג לבן אחר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לרטטוי

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מספיגים פרוסות לחם במים, סוחטים היטב ומפוררים.

2

מערבבים את כל חומרי הקציצות (למעט השמן לטיגון) ומקררים כשעה להתייצבות.

3

יוצרים מתערובת הדגים קציצות בקוטר 3 ס”מ ומטגנים במחבת חמה עם שמן משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים רטטוי

4

מחממים תנור ל-190 מעלות.

5

מברישים פרוסות חציל במעט שמן זית, מתבלים במלח ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

6

חותכים את פרוסות החציל לקוביות ומעבירים למחבת. מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מוסיפים שמן זית רק במידת הצורך (החצילים יפרישו שמן שספגו). מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים בקערה.

7

מוסיפים למחבת קישואים ומעט שמן (אם צריך) ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים ועגבנייה ומטגנים 3-2 דקות. מחזירים את החצילים והבצל למחבת, מוסיפים תימין ושום ומבשלים יחד 7-5 דקות לאיחוד טעמים. מתבלים במלח.

מסיימים את הבישול ומגישים

8

מוסיפים את הקציצות לרטטוי ומבשלים 10 דקות לספיגת טעמים.