בפסח מגישים עם אורז, אבל גם קוסקוס ילך כאן טוב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לרוטב:
להגשה
אופן ההכנה
1
אם משתמשים בפול טרי, חולטים אותו 10 דקות במים רותחים ומקלפים (אם משתמשים בפול קפוא, אין צורך לחלוט אותו קודם).
2
מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את חומרי הקציצות ומניחים מכוסה כחצי שעה במקרר.
3
מכינים את הרוטב: מאדים בצל ושום בסיר רחב עם שמן על להבה נמוכה-בינונית כ-5 דקות עד שהופך שקוף ורך. מוסיפים כורכום ומערבבים. מוסיפים את הפול, מערבבים ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ-10 דקות. שימו לב שלא נשרף.
4
מוסיפים את עשבי התיבול, ציר עוף ומלח ומביאים לרתיחה עדינה.
5
מבשלים את הקציצות ברוטב: יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ מתערובת הקציצות ומוסיפים אותם לרוטב. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
- מחליפים את בשר הכבש בכמות זהה של הודו טחון.
- אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להשתמש בצרור פטרוזיליה.
- במקום קמח מצה אפשר להשתמש בפירורי לחם