החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ.
2
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד השחמה. מניחים על נייר סופג.
מכינים את הרוטב
3
מחממים סיר עם שמן. מוסיפים בצל, סלרי, סוכר ושום ומטגנים עד הזהבה.
4
מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים תבלינים ו-2 כוסות מים ומערבבים.
מבשלים את הקציצות ברוטב ומגישים
5
מוסיפים את הקציצות ואפונה לרוטב ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ 40 דקות.
6
סוחטים מעל מיץ לימון טרי, מפזרים כוסברה או פטרוזיליה ומגישים על אורז מאודה.