מתכון

קציצות ברוטב אפונה

לא מאכל חורפי מובהק, אבל הכי מזכיר את הבית של אמא

12,926 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
קציצות ברוטב אפונה של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)
קציצות ברוטב אפונה של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ.

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד השחמה. מניחים על נייר סופג.

מכינים את הרוטב

3

מחממים סיר עם שמן. מוסיפים בצל, סלרי, סוכר ושום ומטגנים עד הזהבה.

4

מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים תבלינים ו-2 כוסות מים ומערבבים.

מבשלים את הקציצות ברוטב ומגישים

5

מוסיפים את הקציצות ואפונה לרוטב ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ 40 דקות.

6

סוחטים מעל מיץ לימון טרי, מפזרים כוסברה או פטרוזיליה ומגישים על אורז מאודה.