מתכון

קציצות דגים ברוטב פלפלים

הצטיידו לכם בפרוסה גדולה של לחם רך כי חבל להשאיר בצלחת אפילו טיפה מהרוטב

105,318 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
69284
69284

רעות הופכת את הדג — סמל השפע והפריון ולכן חבר כבוד בשולחן ראש השנה — לקציצות קטנות. הרוטב עשוי מתועפות של פלפלים: טריים, מיובשים, שלמים וטחונים — כולם נכנסים לסיר ויוצרים הרמוניה ססגונית, שעוטפת את הקציצות הרכות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

שמים את כל חומרי הקציצות בקערה ולשים היטב 3 דקות. מעבירים למקרר ל-30 דקות.

2

מרטיבים מעט את כפות הידיים במים ויוצרים קציצות בגודל משמש.

מכינים את הרוטב, מבשלים ומגישים:

3

מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים פלפלי שושקה, פלפים חריפים ושאטה 4-3 דקות עד שהפלפלים מתחילים להתרכך ולהזהיב.

4

מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות עד שהתבלינים מעלים ניחוחות.

5

יוצקים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מניחים את הקציצות ברוטב המבעבע, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית.

6

מגישים חם עם חלה או לחם. שומרים עד 5 ימים במקרר.