מתכון

קציצות דגים בשומר, פסטיס ושום

דגים ואניס משתלבים מצוין. מי שאוהב את טעם האניס יכול להכפיל את כמות הפסטיס. אם אין פסטיס, גם עראק ואוזו יעבדו

3,760 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קציצות דגים בשומר, פסטיס ושום. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
קציצות דגים בשומר, פסטיס ושום. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

עבור רוב האנשים הכנת דגים היא מבצע מסובך, שעדיף להשאיר למסעדה. מדובר בחומר גלם יקר עם חיי מדף קצרים, שדורש נסיעה מיוחדת למוכר הדגים הדרך הקלה להתמודד עם דגים בבית היא להכין מהם קציצות. מבקשים ממוכר הדגים לנקות ולפלט, ולכם נותר רק לדאוג לרוטב. לא חייבים להשתמש בדגים יקרים – אפילו קפואים מהסופר יתאימו; אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה ואפשר אפילו להקפיא. בקיצור, מדובר במאכל ידידותי לא פחות מכל קציצה אחרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים את כל החומרים לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג-פונג ומקררים שעה.

2

מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה וצורבים את הקציצות רק עד לסגירה והזהבה קלה. מוציאים ומניחים בצד.

מכינים את הרוטב, מבשלים את הקציצות ומגישים

3

מוסיפים חמאה ומטגנים שומר, בצל, שום וסלרי 7-5 דקות, עד לריכוך קל. מוסיפים קמח ומטגנים כחצי דקה ליצירת רביכה.

4

מוסיפים יין, מיץ לימון, ציר דגים או מים, מלח, פלפל ותימין ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות או עד להסמכה.

5

מוסיפים פסטיס ואת הקציצות ומבשלים מכוסה כ-12 דקות על אש נמוכה.

6

מפזרים שמיר קצוץ ומגישים.

טיפ מהשף: את בשר הדגים העדין הכי טוב לקצוץ בסכין, כדי לא לפגוע בעסיסיות של הדג. אם בכל זאת מתעקשים על מעבד מזון, טוחנים בפולסים קצרים. מטחנת בשר עם חורים גדולים היא אופציה נוספת שבאה בחשבון כדי להפיק קציצות עסיסיות.