מתכון

קציצות דלעת ואגוזים

קציצות מענגות ומהירות וקלות להכנה, שניתן להכין גם בגרסה טבעונית

25,959 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
קציצות דלעת ואגוזים. צילום: shutterstock
קציצות דלעת ואגוזים. צילום: shutterstock

הטבעונים שבחבורה יכולים לוותר על הביצים (בתערובת ובציפוי). התוצאה תהיה מעט דחוסה יותר אך עדיין טעימה מאוד.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מבשלים קוביות דלעת בסיר עם מי מלח כ-20 דקות לריכוך. מסננים, מייבשים ומעבירים לקערה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות.

2

מועכים את הדלעת לפירה בעזרת מזלג, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

3

מעצבים קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס"מ בידיים רטובות או משומנות. טובלים כל קציצה בביצה ומצפים בשומשום. מסדרים את הקיצות בתבנית ומתיזים עליהן ספריי שמן.

4

אופים 20-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים. מגישים חם לצד לבנה עם שמן זית.