הטבעונים שבחבורה יכולים לוותר על הביצים (בתערובת ובציפוי). התוצאה תהיה מעט דחוסה יותר אך עדיין טעימה מאוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מבשלים קוביות דלעת בסיר עם מי מלח כ-20 דקות לריכוך. מסננים, מייבשים ומעבירים לקערה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות.
2
מועכים את הדלעת לפירה בעזרת מזלג, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
3
מעצבים קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס"מ בידיים רטובות או משומנות. טובלים כל קציצה בביצה ומצפים בשומשום. מסדרים את הקיצות בתבנית ומתיזים עליהן ספריי שמן.
4
אופים 20-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים. מגישים חם לצד לבנה עם שמן זית.