החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
ממליחים את החצילים ומטגנים במחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית מעל אש גבוהה כ־7 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים.
2
מערבבים את החצילים עם יתר חומרי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדור טניס.
3
מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת עם ציפוי מונע הדבקה. מטגנים על אש בינונית כ־5 דקות. מסובבים מדי פעם את הקציצות תוך כדי טיגון עד שהן משחימות והחלק החיצוני פריך. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת.
מכינים את הרוטב
4
מטגנים שום בשמן זית כ־½ דקה מעל להבה בינונית, מוסיפים עגבניות מרוסקות, ½ כוס מים, מלח ופלפל. מבשלים 10 דקות עד רתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את הקציצות ומבשלים מעל אש נמוכה כ־10 דקות. מסובבים את הקציצות ברוטב מדי פעם כדי שיספגו את הטעמים.