אתי ולינעמת–סוכר מארחת ארוחות וסדנאות של אוכל מצרי ופרסי בביתה שבבית שאן, וזוהי רק אחת משלל המנות שמוגשות לשולחן עמוס כל טוב, בדיוק כמו הלב הנדיב שלה, כשהיא מארחת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שוטפים מנגולד, ומפרידים בין הגבעולים הלבנים לעלים הירוקים. קוצצים את החלק הירוק, חולטים במים רותחים עד ריכוך ומסננים. מניחים בצד. חותכים את הגבעולים למקטעים באורך 4־5 ס"מ ומשרים במי קרח. מסננים זיתים ממי הכבישה. מניחים בסיר עם מים עד כיסוי ומבשלים עד לרתיחה. מסירים מהאש ומסננים.
2
מחממים 2 כפות שמן במחבת על להבה בינונית ומוסיפים את הזיתים וגבעולי המנגולד. מטגנים 2־3 דקות ומוסיפים מים עד כיסוי. מוסיפים שום, רסק עגבניות ותבלינים ומנמיכים את הלהבה.
במקביל, מכינים קציצות עלים
3
מערבבים את עלי המנגולד הקצוצים והחלוטים עם ביצה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים בהדרגה קמח מצה עד שנוצרת עיסה סמיכה.
4
מחממים 2 כפות שמן במחבת נפרדת. קורצים מהעיסה קציצות בגודל ביצה ומטגנים קלות משני הצדדים. מוציאים מהשמן ומעבירים לרוטב עם הזיתים. ממשיכים לבשל עוד 20 דקות ומגישים חם.