מתכון

קציצות מש ודוחן

את הקציצות מגישים עם פסטו סחוג בזיליקום ושמן זית – זה כל מה שהיה חסר לסחוג התימני כדי לתת לטעמיו להתעגל מעט

11,567 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
קציצות מש ודוחן. סגנון: אוריה גבע | צילום: דניה ויינר
קציצות מש ודוחן. סגנון: אוריה גבע | צילום: דניה ויינר

איך עוברים את החג הלבן בלי חלב וביצים? נזכרים שחג השבועות הוא בראש ובראשונה חג חקלאי, שבו נהנים מתנובת הארץ – שדותיה ועצי הפרי שלה. שעועית מש היא קטנית קלילה שמתמסרת בקלות. כאן היא עוברת השריה ארוכה ללא בישול לפני שמכינים ממנה קציצות. הדוחן משמש כחומר הדבקה יעיל ומחליף את הביצים. את הקציצות מגישים עם פסטו סחוג בזיליקום ושמן זית – זה כל מה שהיה חסר לסחוג התימני כדי לתת לטעמיו להתעגל מעט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לטיגון:

פסטו סחוג:

אופן ההכנה

1

משרים מש במים למשך 12 שעות ומסננים.

2

מביאים לרתיחה דוחן עם כוס מים ומעט מלח. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות על להבה נמוכה עד שהוא הופך לדייסה דביקה. שומרים בצד.

3

מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים עוד כף-שתיים פירורי לחם. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.

4

מחממים שמן במחבת כבדה וגדולה עם ציפוי מונע הידבקות. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג-פונג ופוחסים מעט. מטגנים במחזורים 4-3 דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג.

לפסטו סחוג:

5

מרסקים במעבד מזון בזיליקום, פלפלים חריפים ושום תוך כדי זילוף שמן זית. מנקים את הדפנות וממשיכים לעבד למרקם מחיתי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.

6

מעבירים לצנצנת, יוצקים מעט שמן זית מעל ושומרים סגור במקרר. בכיסוי קבוע של שמן זית הפסטו נשמר כשבוע במצב טוב ורענן.

גיוון: לקציצות קראנצ’יות טובלים כל קציצה בפירורי לחם לפני הטיגון.