מתכון

קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה

הציפוי יוצר מעין "סוודר" לקציצה, כך שהיא גם סופחת טוב יותר את הרוטב וגם נותרת עסיסית במיוחד

52,956 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

והנה סודות הקציצה הטובה: משתמשים בנתחים שמתאימים לקציצות (ראו פירוט בהמשך), טוחנים אותם היטב (פעמיים ואפילו שלוש), מקפידים להוסיף לתערובת לחם שהושרה במים ונסחט והכי חשוב: מצפים את הקציצה בביצה ובקמח ומטגנים לפני שמוסיפים לרוטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לטיגון

לתבשיל

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את התבשיל

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים שיני שום ואת כל סוגי הפלפלים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב לצריבה קלה. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים דקה.

2

מוסיפים גרגרי חומוס, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד שהחומוס רך.

מכינים את הקציצות

3

מערבבים ידנית את כל החומרים בקערה. משמנים את כפות הידיים ויוצרים קציצות פחוסות בקוטר 6 ס"מ. מניחים ל- 10 דקות לספיגת טעמים.

4

מחממים שמן תירס במחבת רחבה ועמוקה. טובלים כל קציצה בביצה טרופה ובקמח ומטגנים 4-3 דקות משני הצדדים להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

5

מבשלים את הקציצות עם התבשיל ומגישים: מוסיפים את הקציצות המטוגנות לתבשיל, מכסים ומבשלים יחד 30 דקות על להבה נמוכה.

6

מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים על קוסקוס או עם חלה לניגוב.