והנה סודות הקציצה הטובה: משתמשים בנתחים שמתאימים לקציצות (ראו פירוט בהמשך), טוחנים אותם היטב (פעמיים ואפילו שלוש), מקפידים להוסיף לתערובת לחם שהושרה במים ונסחט והכי חשוב: מצפים את הקציצה בביצה ובקמח ומטגנים לפני שמוסיפים לרוטב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לטיגון
לתבשיל
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את התבשיל
1
מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים שיני שום ואת כל סוגי הפלפלים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב לצריבה קלה. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים דקה.
2
מוסיפים גרגרי חומוס, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד שהחומוס רך.
מכינים את הקציצות
3
מערבבים ידנית את כל החומרים בקערה. משמנים את כפות הידיים ויוצרים קציצות פחוסות בקוטר 6 ס"מ. מניחים ל- 10 דקות לספיגת טעמים.
4
מחממים שמן תירס במחבת רחבה ועמוקה. טובלים כל קציצה בביצה טרופה ובקמח ומטגנים 4-3 דקות משני הצדדים להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
5
מבשלים את הקציצות עם התבשיל ומגישים: מוסיפים את הקציצות המטוגנות לתבשיל, מכסים ומבשלים יחד 30 דקות על להבה נמוכה.
6
מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים על קוסקוס או עם חלה לניגוב.