3 דרכים לקלות פלפלים:
1 .על אש גלויה — השיטה המלוכלכת, אבל זו שמניבה את הארומה המעושנת ביותר.
2 .בתנור — מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה רטוב קלות, ליצירת אדים.מניחים את הפלפלים שלמים או חצויים ונקיים מגרעינים (עם החלק החתוך כלפי מטה) בתבנית מרופדת בנייר אפייה או על רשת. מושחים במעט שמן זית. צולים כחצי שעה.
3 .טיגון — מחממים היטב מחבת כבדה על להבה גבוהה. מוסיפים מעט שמן. מוסיפים את הפלפלים וכל כ-4 דקות (תלוי במידת הצריבה) מסובבים עד שהם צרובים לגמרי. אחרי הקלייה מכניסים לכלי אטום לשעה לפחות. מסירים את הקליפה הדקה ואת הגרעינים. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר כשבוע; אם מוסיפים חומץ ו/או שמן — אפילו יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
טוחנים פלפל קלוי, גרגרי חומוס, בצל ופטרוזיליה במעבד מזון ומעבירים לקערה.
2
מוסיפים עוף טחון, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.
מכינים את הרוטב
3
מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים בצל ומזהיבים קלות על להבה בינונית-נמוכה. מגבירים את הלהבה, מוסיפים פלפלים ומטגנים 3-5 דקות תוך כדי ערבוב.
4
מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות להסמכת הרוטב.
5
מעצבים קציצות ומבשלים: יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ.
6
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד לסגירה ולקבלת צריבה יפה.
7
מעבירים את הקציצות בזהירות לסיר עם הרוטב ומבשלים מכוסה 20 דקות.
8
לחילופין אפשר להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ולאפות 10 דקות ב-200 מעלות.