אני קוראת למתכון הזה "קארי למתחילים" מכיוון שהטעמים האסיאתיים שלו פחות מודגשים ביחס לתבשילי קארי אחרים (מלבד מחית קארי וחלב קוקוס אין כאן עוד תבלינים). על אותו עיקרון אפשר להכין קארי דגים או קארי צמחוני (פשוט מוותרים על העוף) וגם לגוון בירקות.
גיוונים ושדרוגים:
• מחליפים את הברוקולי ב- 2 קישואים חתוכים לאצבעות.
• מחליפים את האפונה ב- 300 גרם עלי תרד.
• מחליפים את הקציצות ב- 4 פילטים של לברק ומבשלים רק 10 דקות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות עוף וירקות
לקארי
אופן ההכנה
1
שמים את חומרי הקציצות בקערה ולשים לקבלת תערובת הומוגנית. מגלגלים לקציצות קטנות.
2
מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה (סוטאז'), מוסיפים מחית קארי ו- 2 כפות נוזל קוקוס ומערבבים עד שחלב הקוקוס נטמע במחית והיא נעשית חלקה יותר. מוסיפים את יתרת נוזל הקוקוס ומערבבים כמה שניות עד שמתקבל רוטב אחיד ודליל.
3
מוסיפים ברוקולי ואת הקציצות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהקציצות מוכנות.
4
מוסיפים אפונה ופלחי עגבנייה, מחזירים לרתיחה ומבשלים 5 דקות או עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.
5
מפזרים בצל ירוק וכוסברה ומגישים לצד אורז לבן.