מתכון

קציצות עוף עם אפונה, שומר וכרשה

סיר שמקבץ בתוכו את כל החומרים שמהם עשוי החורף

125,497 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
קציצות עוף עם אפונה, שומר וכרשה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי.
קציצות עוף עם אפונה, שומר וכרשה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי.

 זוהי מנה שדורשת סבלנות, עבודה ותשומת לב: לחלץ אפונה מהתרמילים, להפריד עלים, לשטוף ירוקים ולקצוץ, אך היא לחלוטין שווה זאת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לתבשיל

אופן ההכנה

מכינים קציצות

1

מחממים שמן זית במחבת מעל להבה בינונית ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים כ־20 דקות להשחמה. מסירים מהאש ומצננים. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה, מוסיפים את יתר חומרי הקציצות ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על מגש רחב.

מכינים תבשיל

2

מחממים שמן זית בסיר גדול ושטוח מעל להבה בינונית ומטגנים בצל כ־10 דקות להזהבה. מוסיפים בצל ירוק וכרשה, מערבבים דקה ומוסיפים את יתר חומרי התבשיל. מערבבים 2־3 דקות עד שהירקות נצרבים מעט.

3

יוצקים כ־1 ליטר מים לסיר ומניחים את הקציצות בין הירקות. אם צריך מוסיפים מים לכיסוי מלא של הירקות והקציצות. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים שעה וחצי (לחלופין מחממים תנור ל־120 מעלות וצולים שעתיים). מגישים עם אורז לבן (לא חובה).