מתכון

קציצות עוף עסיסיות עם סלסה חריפה של נקטרינות

שילוב מפתיע בין הפרי הקיצי, המתוק-חמצמץ, למנה הביתית המנחמת מכולן

13,673 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
קציצות עוף עסיסיות עם סלסה חריפה של נקטרינות . צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קציצות עוף עסיסיות עם סלסה חריפה של נקטרינות . צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

נקטרינה היא אולי לא הפרי הראשון שתבחרו להכנת סלסה, אבל אם תחשבו על זה, יש לה את כל הנתונים: מרקם, צבע וטעם. בחרנו להגיש אותה עם קציצות עוף עסיסיות שהולכות איתה נהדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת נקטרינות:

לקציצות עוף עסיסיות:

אופן ההכנה

1

מכינים את הסלסה: מערבבים את כל החומרים יחד, טועמים ומתקנים תיבול - הוא צריך להיות עז.

2

מגישים מייד או שומרים בכלי סגור במקרר - הסלסה תשנה את טעמיה, אבל עדיין תהיה מוצלחת.

3

מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים. מכדררים או מעצבים לקציצות אובאליות. צולים במחבת גריל או במחבת רגילה חמה משומנת. מגישים עם סלסת נקטרינות.

גיוון: במקום קציצות אפשר להגיש את הסלסה לצד נתחי דג צלוי או כמרכיב מרכזי בוויניגרט עם עוד שמן ולימון. הולך מצוין בסלט עם רצועות חזה עוף.