נקטרינה היא אולי לא הפרי הראשון שתבחרו להכנת סלסה, אבל אם תחשבו על זה, יש לה את כל הנתונים: מרקם, צבע וטעם. בחרנו להגיש אותה עם קציצות עוף עסיסיות שהולכות איתה נהדר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלסת נקטרינות:
לקציצות עוף עסיסיות:
אופן ההכנה
1
מכינים את הסלסה: מערבבים את כל החומרים יחד, טועמים ומתקנים תיבול - הוא צריך להיות עז.
2
מגישים מייד או שומרים בכלי סגור במקרר - הסלסה תשנה את טעמיה, אבל עדיין תהיה מוצלחת.
3
מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים. מכדררים או מעצבים לקציצות אובאליות. צולים במחבת גריל או במחבת רגילה חמה משומנת. מגישים עם סלסת נקטרינות.
גיוון: במקום קציצות אפשר להגיש את הסלסה לצד נתחי דג צלוי או כמרכיב מרכזי בוויניגרט עם עוד שמן ולימון. הולך מצוין בסלט עם רצועות חזה עוף.