. למבוגרים אני מגיש אותן עם טחינה יין ונענע – מטבל מתקתק, מריר ורענן.
גיוון: לקציצות טבעוניות: מחליפים את הביצים ב-1/4 כוס טחינה נוספת ומקפידים לתת לעיסה לפחות שעה וחצי מנוחה במקרר לפני הטיגון.
כך מכינים טחינת יין: מעבדים 1/4 צרור פטרוזיליה במעבד המזון לעיסה. מוסיפים 1/2 כוס טחינה גולמית, 1/4 כוס מים, 1/4 כוס יין לבן חצי יבש ו-1/4 כוס מיץ לימון ומעבדים לטחינה סמיכה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מטגנים קינואה ב-1 כף שמן זית בסיר בינוני כדקה, מוסיפים שפע מים (בטמפ' חדר) ומבשלים כ-15 דקות עד שנוצרת מעין עין לבנה במרכז הגרגר. מסננים ומצננים.
2
בזמן שהקינואה מתבשלת מחממים 3 כפות שמן זית במחבת בינונית ומטגנים כרישה ושום על להבה בינונית כ-5 דקות או עד שהכרישה מתרככת, מערבבים מדי פעם. מוציאים לקערה. מצננים.
3
מוסיפים למחבת עוד 3 כפות שמן זית, ומטגנים בטטה וזוקיני כ-4 דקות תוך נענוע המחבת עד שהירקות מעט מזהיבים. מוציאים לאותה קערה ומצננים.
4
מערבבים את הקינואה המבושלת עם הירקות המטוגנים, טחינה, לדר, צנוברים, פטרוזיליה, ביצים, פרורי לחם, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה לפחות ועד לילה.
5
יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג ופוחסים מעט
6
יוצקים שמן קנולה למחבת גדולה לגובה כ-1 ס"מ ומחממים.
7
מטגנים את הקציצות בשמן החם מעל להבה בינונית כ-2 דקות מכל צד להשחמה. מוציאים לצלחת מרופדת במגבת נייר. הקציצות נשמרות במקרר עד שלושה ימים והן טעימות חמות וקרות.