מתכון

קציצות פריכות של קינואה אדומה וירקות

חוץ מקינואה יש כאן גם בטטות וקישואים שמתחבאים תחת הקראסט הפריך כך שאפילו ילדים ששונאים ירקות ועשבים מתים עליהן

39,703 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קציצות פריכות של קינואה אדומה וירקות. צילום: shutterstock
קציצות פריכות של קינואה אדומה וירקות. צילום: shutterstock

. למבוגרים אני מגיש אותן עם טחינה יין ונענע – מטבל מתקתק, מריר ורענן.

גיוון: לקציצות טבעוניות: מחליפים את הביצים ב-1/4 כוס טחינה נוספת ומקפידים לתת לעיסה לפחות שעה וחצי מנוחה במקרר לפני הטיגון.

כך מכינים טחינת יין: מעבדים 1/4 צרור פטרוזיליה במעבד המזון לעיסה. מוסיפים 1/2 כוס טחינה גולמית, 1/4 כוס מים, 1/4 כוס יין לבן חצי יבש ו-1/4 כוס מיץ לימון ומעבדים לטחינה סמיכה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים קינואה ב-1 כף שמן זית בסיר בינוני כדקה, מוסיפים שפע מים (בטמפ' חדר) ומבשלים כ-15 דקות עד שנוצרת מעין עין לבנה במרכז הגרגר. מסננים ומצננים.

2

בזמן שהקינואה מתבשלת מחממים 3 כפות שמן זית במחבת בינונית ומטגנים כרישה ושום על להבה בינונית כ-5 דקות או עד שהכרישה מתרככת, מערבבים מדי פעם. מוציאים לקערה. מצננים.

3

מוסיפים למחבת עוד 3 כפות שמן זית, ומטגנים בטטה וזוקיני כ-4 דקות תוך נענוע המחבת עד שהירקות מעט מזהיבים. מוציאים לאותה קערה ומצננים.

4

מערבבים את הקינואה המבושלת עם הירקות המטוגנים, טחינה, לדר, צנוברים, פטרוזיליה, ביצים, פרורי לחם, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה לפחות ועד לילה.

5

יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג ופוחסים מעט

6

יוצקים שמן קנולה למחבת גדולה לגובה כ-1 ס"מ ומחממים.

7

מטגנים את הקציצות בשמן החם מעל להבה בינונית כ-2 דקות מכל צד להשחמה. מוציאים לצלחת מרופדת במגבת נייר. הקציצות נשמרות במקרר עד שלושה ימים והן טעימות חמות וקרות.