מתכון

קציצות קינואה עם דלעת, אפונה וקארי

קציצות קינואה עסיסיות ברוטב הודי מתובל, עטוף בקארי וקוקוס

68,497 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות קינואה עם דלעת, אפונה וקארי. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קציצות קינואה עם דלעת, אפונה וקארי. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקינואה:

לקציצות:

לטיגון:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הקינואה:

1

שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהמים נספגים לגמרי.

2

מכבים את הלהבה וממתינים עוד כ-10 דקות עד שהקינואה מבושלת וטבעות לבנות מופיעות במרכז הגרגרים. מפרידים את הגרגרים במזלג ומצננים.

מכינים את הקציצות:

3

מערבבים את החומרים בקערה. מכסים ומשהים במקרר לשעתיים.

4

יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ ומטגנים בשכבת שמן דקה כ-2 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב:

5

מחממים את החומרים במחבת כ-5 דקות עד הסמכה. מתקנים תיבול.

6

בסמוך להגשה מוסיפים את הקציצות לרוטב (רק מצד אחד), מפזרים כוסברה ומגישים.