קלות ההכנה נעוצה בעובדה כי הבצק עובר ערבוב מהיר בלבד לפני האפייה ומתגבש בתנור לפירורים פריכים בזכות החמאה שבו. טבעונים, שימו לב: ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס לגרסה שבעיני מגי היא אפילו טעימה יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב יוגורט־מסקרפונה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.
מכינים את הקראמבל
2
מערבבים קמח, שיבולת שועל, סוכר, סולת וקינמון בעזרת הידיים רק עד שהם מתפזרים באופן אחיד.
3
מעבירים שני שלישים מתערובת הסולת לתבנית, מניחים מעל פירות ומהדקים. מכסים ביתרת תערובת הסולת. יוצקים מעל חמאה מומסת ומפזרים שבבי קוקוס.
4
אופים שעה ורבע עד שהפירות רכים והמיץ שלהם מבעבע בדפנות.
מכינים רוטב יוגורט-מסקרפונה
5
מקציפים שמנת מתוקה כ־30 שניות עד שהיא מתייצבת מעט. מוסיפים יוגורט, מסקרפונה, תבלינים ואבקת סוכר ומערבבים. שומרים בקירור.
6
כשהעוגה מוכנה מצננים אותה מעט ומגישים עם רוטב היוגורט.