מתכון

קראמבל קפה שחור

טעמים עמוקים של קפה והל מבשמים את חלל הפה בכל ביס ומוסיפים מורכבות לקינוח

2,783 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קראמבל קפה. צילום: shutterstock
קראמבל קפה. צילום: shutterstock

אפשר להשתמש בהל טחון, אבל אז יתקבל קראמבל פחות ארומטי. עדיף לטחון יחד עם הקפה ממש לפני השימוש.
את הקראמבל מפזרים מעל מוס שוקולד ממש לפני ההגשה, כדי שלא יאבד מפריכותו.

גיוון: לקראמבל קקאו-קפה מוסיפים לתערובת 50 גרם אבקת קקאו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

טוחנים קפה והל במטחנת קפה או במטחנת תבלינים.

3

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת גושים קטנים. מפוררים בידיים (כמו שמכינים קוסקוס) ומעבירים לתבנית.

4

אופים 25-20 דקות עד שהקראמבל נראה יבש. מערבבים מדי פעם תוך כדי אפייה.

5

מצננים את הקראמבל ומפוררים בידיים.

6

שומרים עד שבועיים בכלי אטום מחוץ למקרר או במקפיא.