מתכון

קראפין מיסו

לקראפין יש מראה מפתה וחמוד של מאפין ומרקם מדופף וחמאתי של קרואסון, והשילוב הזה עולה כל סכום חלקיו

4,715 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
קראפין מיסו של ליאור משיח. צילום: שני בריל
קראפין מיסו של ליאור משיח. צילום: שני בריל

הקראפין הזה, עשיר במיסו וחמאה, ספק מתוח ספק מתוק ויכול להתאים גם כנשנוש לצד כוס קפה וכשדרוג לכל ארוחת בוקר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, למעט החמאה, כ-5 דקות לבצק חלק ואלסטי. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 2־3 דקות, עד שהיא נטמעת בבצק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה (הבצק לא אמור להכפיל את נפחו).

מכינים את המלית

2

מערבבים בקערה חמאה ומיסו למשחה אחידה.

3

מחלקים את הבצק לשישה חלקים במשקל כ־80 גרם האחד. מכדררים, מכסים במגבת ומניחים ל־20 דקות.

מרכיבים את המאפים

4

מרדדים כדור בצק למלבן ארוך ודק ככל האפשר, כמעט כמו עלה של פסטה. מורחים עליו בעזרת פלטה שכבה דקה ואחידה של המלית, מגלגלים לרולדה ומניחים בצד. ממשיכים באותה צורה עם החלק הבא של הבצק ומגלגלים אותו כהמשך ישיר על הרולדה הראשונה. ממשיכים כך עם יתר הבצק והמילוי ומכל שני חלקים יוצרים רולדה, כך שמתקבלות שלוש רולדות. מאריכים אותן קלות בעזרת מערוך ופורסים בעזרת סכין חדה לאורכן, כך שמכל רולדה נוצרות שתי רצועות בעלות שכבות רבות. כורכים כל רצועה סביב עצמה עם החלק הפתוח כלפי חוץ, ומניחים בתבנית קאפקייקס משומנת בחמאה או שמן. תפימחים כשעה.

5

מחממים תנור ל־190 מעלות במצב טורבו.

6

אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות להשחמה. מוציאים את המאפים מהתנור, מצפים בסוכר ומצננים מחוץ למקרר לטמפרטורת החדר.