מתכון

קראפין פטל

הכנת הקראפין מתחילה ביצירת בצק שמרים-עלים, אבל אם יש מאפה ששווה את הטרחה, הרי הוא לפניכם

17,677 בשלנים התעניינו במתכון זה
קראפין פטל של קרן ואיציק קדוש. צילום: דניאל לילה
קראפין פטל של קרן ואיציק קדוש. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לקיפול

למלית קרמו פטל

להברשה

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה 10-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות.

מכינים קרמו פטל

2

שמים ג'לטין בקערה קטנה, יוצקים מים וממתינים 5-4 דקות עד שהג'לטין סופח את המים.

3

מחממים מחית פטל וסוכר בסיר על להבה נמוכה מביאים לסף רתיחה.

4

טורפים ביצים בקערה בינונית. מוסיפים שליש מתערובת הפטל החמה תוך כדי טריפה מתמדת ומעבירים הכל לסיר. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד שעולה בועה ראשונה.

5

מסירים מהכיריים, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. מוסיפים שוקולד לבן וטורפים לקרם חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

מקפלים חמאה לבצק

6

מסדרים פרוסות חמאה בצפיפות על נייר אפייה. מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומרדדים למלבן בגודל 12×15 ס"מ.

7

מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים למלבן בגודל 15×24 ס"מ ועובי 1/2 1ס"מ. מניחים את מלבן החמאה על חצי משטח הבצק ומכסים בחצי השני. מרדדים למלבן בעובי 1 ס"מ. מקפלים את השליש הימני של המלבן על השליש המרכזי, ואת השליש השמאלי מעל הכל לסגירה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.

8

מחזירים את הבצק למשטח המקומח כך שהצלע הארוכה שלו מקבילה אלינו ומרדדים למלבן בעובי 1 ס"מ. מקפלים את צד ימין ואת צד שמאל כך שייפגשו באמצע כמו ספר תורה וסוגרים לשניים (כמו שסוגרים ספר). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 3 שעות.

9

מחזירים שוב את הבצק למשטח המקומח כך שהצלע הארוכה מקבילה אלינו ומרדדים למלבן בעובי 1 ס"מ. מקפלים את השליש הימני מעל השליש המרכזי, ואת השליש השמאלי מעל הכל לסגירה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.

10

מעצבים, מתפיחים ואופים: מברישים תבנית שקעים בחמאה.

11

מרדדים את הבצק למלבן באורך 30 ס"מ ועובי 2 ס"מ וחותכים לרצועות דקות ברוחב 3 מ"מ. מגלגלים כל רצועה לשבלול, כשהצד בו רואים את שכבות הבצק פונה כלפי מעלה. מעבירים לשקעים, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

12

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

13

אופים 20 דקות להזהבה עמוקה.

14

שמים סוכר בקערה קטנה וטובלים את החלק העליון של המאפים החמים בסוכר. מצננים.

15

ממלאים בסמוך להגשה: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לקרמו ומעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר.

16

מחדירים את הצנתר למרכז המאפה מהחלק העליון וממלאים בקרם. מגישים את הקראפין ביום ההכנה.