מתכון

קרודו דג ים עם סלסת פטל שחור

קרודו (נא) הוא בעצם הסשימי האיטלקי. כאן הוא נכבש בעדינות בזכות מעט מיץ לימון וסלסה חמצמצה מפטל שחור

6,323 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
קרודו דג ים עם סלסת פטל שחור של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קרודו דג ים עם סלסת פטל שחור של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

אפשר להחליף את הפטל השחור באדום, תות עץ יהיה מושלם וגם דובדבנים קצוצים דק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת פטל שחור

להרכבת המנה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הסלסה

1

מכינים את הסלסה: מפרקים את הפטל לגרגירים (הפטל יימעך מעט ויווצר מיץ) ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלסה ומערבבים.

מרכיבים את המנה

2

פורסים את הדג לפרוסות בעובי של כ־3 מ"מ ומסדרים ב־2 צלחות הגשה. מטפטפים על הדג מיץ לימון ובוזקים מלח.

3

יוצקים את הסלסה בין פרוסות הדג, מפזרים טבעות בצל ופלפל חריף ומזלפים שמן זית מעל. מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.