מתכון

קרוסטיני סרדינים עם קרם חרדל ודבש

שימו לב לצורת החיתוך של הלחם: פורסים לאורך ולא לרוחב

אוגוסט 2019
קרוסטיני סרדינים עם קרם חרדל ודבש של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
קרוסטיני סרדינים עם קרם חרדל ודבש של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

שימו לב : הסרדינים מצריכים 5 שעות כבישה

אפשר לפלט את הסרדינים לבד (ראו הנחיות במתכון) ואפשר גם לבקש ממוכר הדגים שיעשה זאת עבורכם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסרדינים כבושים

לקרם חרדל ודבש

אופן ההכנה

כובשים סרדינים

1

פותחים כל סרדין בעזרת סכין חד לאורך, מהראש לזנב. עוברים לאורך האדרה בעזרת שתי אצבעות וחושפים אותה. מושכים את האדרה החוצה מכיוון הזנב עד הראש ושולפים יחד את הראש (אפשר גם לבקש ממוכר הדגים לפלט עבורכם).

2

מערבבים את חומרי הכבישה למעט השמן. מפזרים חצי מהתערובת על מגש ומשטחים עליה את הסרדינים כשהם פתוחים עם צד העור כלפי מעלה. מכסים ביתרת התערובת ומשהים בטמפ’ החדר למשך 5 שעות.

3

מוציאים את הסרדינים מהמלח, טובלים בקערת מים קרים, מייבשים בנייר סופג ומעבירים לכלי זכוכית. מכסים בשמן זית. שומרים במקרר 4-3 ימים.

מכינים קרם חרדל ודבש

4

מעבדים שני סוגי חרדל ודבש במעבד מזון או במטרפה ידנית לקבלת מרקם אחיד. מזלפים שני סוגי שמן בזילוף עדין מבעד לפתח היציקה או תוך כדי טריפה עד לקבלת קרם במרקם חלק. טועמים וממליחים. שומרים במקרר עד השימוש.

5

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקרוסטיני

6

מערבבים שמן זית עם שום, תימין, מלח ופלפל.

7

מורידים את החלקים המחודדים של הבגט, חותכים ל- 3 מקטעים באורך 10 ס”מ ופורסים כל אחד לקבלת 5-4 פרוסות אורך דקות. מברישים בשמן המתובל משני הצדדים ומניחים בתבנית.

8

אופים 8-5 דקות עד שהפרוסות זהובות.

9

מורחים את הקרוסטיני בקרם חרדל ודבש ומניחים סרדין על כל אחד.