מתכון

קרוקטים עם בייקון, בצל ותימין

נשנוש מעולה עם אלכוהול או חלק מארוחת מזטים קלילה

1,265 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קרוקטים עם בייקון, בצל ותימין של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה
קרוקטים עם בייקון, בצל ותימין של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה

באותה שיטה מכינים קרוקטים טבעוניים:

מטגנים סלסילת פטריות ב- 2 כפות שמן על להבה בינונית 7-6 דקות עד שהן מתחילות להגיר נוזלים. מוסיפים 3 כרישות קצוצות ומטגנים 4-3 דקות לריכוך. מסירים מהכיריים ומערבבים עם 1/4 צרור שמיר קצוץ, 3 כפות קמח תפוחי אדמה, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים הכל עם הפירה. בטיגון מוותרים על הטבילה בביצה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

לטיגון

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם כ- 50 דקות לריכוך מלא. מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה גס.

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל, בייקון ותימין כ- 5 דקות על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב.

3

מערבבים את תכולת המחבת עם הפירה בקערה ומצננים לטמפ' החדר.

4

מוסיפים 2 ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מכסים ומניחים בצד ל- 15 דקות.

5

מחממים שמן לטיגון עמוק ומכינים קערה עם מים (לטבילת הידיים).

6

צובטים כדורים בגודל כדור פינג פונג מתערובת תפוחי האדמה ומעגלים בין כפות הידיים. טובלים בביצים ובפירורי לחם ומחליקים לשמן. מטגנים כ- 7-6 קרוקטים יחד בכל פעם כ- 12 דקות עד הזהבה. מדי פעם הופכים את הקרוקטים בעזרת כף. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.