באותה שיטה מכינים קרוקטים טבעוניים:
מטגנים סלסילת פטריות ב- 2 כפות שמן על להבה בינונית 7-6 דקות עד שהן מתחילות להגיר נוזלים. מוסיפים 3 כרישות קצוצות ומטגנים 4-3 דקות לריכוך. מסירים מהכיריים ומערבבים עם 1/4 צרור שמיר קצוץ, 3 כפות קמח תפוחי אדמה, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים הכל עם הפירה. בטיגון מוותרים על הטבילה בביצה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
לטיגון
אופן ההכנה
1
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם כ- 50 דקות לריכוך מלא. מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה גס.
2
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל, בייקון ותימין כ- 5 דקות על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב.
3
מערבבים את תכולת המחבת עם הפירה בקערה ומצננים לטמפ' החדר.
4
מוסיפים 2 ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מכסים ומניחים בצד ל- 15 דקות.
5
מחממים שמן לטיגון עמוק ומכינים קערה עם מים (לטבילת הידיים).
6
צובטים כדורים בגודל כדור פינג פונג מתערובת תפוחי האדמה ומעגלים בין כפות הידיים. טובלים בביצים ובפירורי לחם ומחליקים לשמן. מטגנים כ- 7-6 קרוקטים יחד בכל פעם כ- 12 דקות עד הזהבה. מדי פעם הופכים את הקרוקטים בעזרת כף. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.