הוסיפו לטיגון קצת יותר בייקון ותכינו את הבייקונז שלי – המטבל המושלם לקרוקטים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
שמים תפוחי אדמה בסיר קטן, מכסים במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות עד לריכוך. מסננים ומועכים לקבלת פירה גס. מצננים.
2
מחממים מחבת יבשה ומטגנים בייקון דקה-שתיים עד שהוא מתחיל לשחרר שומן. מוסיפים בצל ומטגנים 7 דקות להשחמה. מוסיפים תימין ומערבבים. מסירים מהכיריים.
3
מוסיפים את תערובת הבייקון לפירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. אם התערובת לחה מדי, מוסיפים כף קמח.
4
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
5
וצרים קציצות מוארכות וצרות באורך 5 ס"מ בידיים רטובות. מצפים בקמח, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים 4 דקות להזהבה עמוקה ומעבירים לנייר סופג.
6
מגישים חם עם פלחי לימון ובייקונז (ראו מתכון למעלה).