מתכון

קרוקטים עם בייקון

הם פריכים מבחוץ, נימוחים בפנים ויש להם טעמים נהדרים של בייקון ותימין

1,861 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קרוקטים עם בייקון של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
קרוקטים עם בייקון של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

הוסיפו לטיגון קצת יותר בייקון ותכינו את הבייקונז שלי – המטבל המושלם לקרוקטים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

שמים תפוחי אדמה בסיר קטן, מכסים במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות עד לריכוך. מסננים ומועכים לקבלת פירה גס. מצננים.

2

מחממים מחבת יבשה ומטגנים בייקון דקה-שתיים עד שהוא מתחיל לשחרר שומן. מוסיפים בצל ומטגנים 7 דקות להשחמה. מוסיפים תימין ומערבבים. מסירים מהכיריים.

3

מוסיפים את תערובת הבייקון לפירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. אם התערובת לחה מדי, מוסיפים כף קמח.

4

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

5

וצרים קציצות מוארכות וצרות באורך 5 ס"מ בידיים רטובות. מצפים בקמח, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים 4 דקות להזהבה עמוקה ומעבירים לנייר סופג.

6

מגישים חם עם פלחי לימון ובייקונז (ראו מתכון למעלה).