מתכון

קרטיבים עם חלב קשיו ופירות העונה

חוץ מזה שהוא טעים, חלב קשיו הוא פצצה של בריאות: ברזל, מגנזיום, אבץ, סידן ואשלגן ואחוז חלבון גבוה

1,885 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
קרטיבים עם חלב קשיו 
ופירות העונה. צילום: שרית גופן | סגנון: אוריה גבע
קרטיבים עם חלב קשיו ופירות העונה. צילום: שרית גופן | סגנון: אוריה גבע

הבסיס לקרטיבים הביתיים האלה הוא חלב אגוזי קשיו שמכינים לבד. לקרטיבים שלנו ייתן חלב הקשיו מרקם קטיפתי וטעם אגוזי מאוד עדין.
את הפירות בוחרים לפי העונה והחשק – תות שדה בחורף, מנגו בקיץ ויש עוד הרבה אפשרויות. לי יש עץ תותים בחצר, שבתחילת הקיץ מניב כמות עצומה של פירות מתוקים-מתוקים (אפשר לזהות שהגיעה העונה לפי הפסיעות הסגולות על רצפת המטבח…).
שימו לב: כמויות מיץ הלימון והממתיק (סירופ אגבה או סילאן) מותאמות לתות עץ, שהוא מאוד מתוק. אם הפרי פחות מתוק, יתכן שתצטרכו להמתיק יותר ולהפחית את כמות מיץ הלימון. רק זכרו שהקור מרדים את הטעמים והקרטיב הקפוא יהיה פחות מתוק.

שימו לב: אגוזי הקשיו דורשים שעתיים השרייה והארטיקים דורשים 24 שעות הקפאה.

גיוונים:

  1. ‏לילדים הרפתקנים מוסיפים למחית 2 כפות מיץ ג'ינג'ר סחוט ו/או כמה עלי בזיליקום.
  2. לילדים גדולים: מוסיפים 3 כפות קמפארי וודקה.
  3. מוסיפים לתערובת המוכנה 2 כפות זרעי צ'יה ומערבבים. הזרעים מנקדים את הקרטיב בנקודות שחורות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

‏ מכינים חלב קשיו:

1

טוחנים קשיו עם 3/4 כוס מים בבלנדר חזק עד שמתקבל מרקם של חלב דליל. אם החלב סמיך מדי, מוסיפים מים לפי הצורך.

מכינים את הקרטיבים:

2

מוסיפים לחלב הקשיו שבבלנדר פירות, מיץ לימון וסירופ אגבה או סילאן וטוחנים למחית חלקה. אם רוצים מוסיפים כל אחת מהתוספות (ראו בגיוונים) וטוחנים.

3

מעבירים את המחית למיכלי קרטיבים ביתיים או לכוסות פלסטיק קטנות ומקפיאים 20 דקות. מוציאים מהפריזר, נועצים מקל עץ בכל מיכל ומקפיאים 24 שעות לפחות.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן