מתכון

קרם בוואריה של רותם ליברזון

קרם בוואריה עדין שדורש כמה שלבים ולוקח קצת זמן, אבל התוצאה היא גרסה משופרת וטעימה במיוחד של להיט המסעדות מהאייטיז

20,032 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2020
בוואריה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
בוואריה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

אל תוותרו על סירופ השוקולד, הוא חלק מהכיף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם

לבסיס

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים ג'לטין עם חלב קר בקערית קטנה כ־2 דקות עד שהג'לטין מתמוסס לתוך החלב. מניחים בצד ל־10 דקות.

2

מעבירים את תערובת החלב והג'לטין לסיר קטן ומחממים תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה מעל להבה בינונית, רק עד שהחלב מבעבע בעדינות ומגיע לסף רתיחה. מוודאים שאין גושים ומסירים מהלהבה. מצננים לחלוטין (אפשר להניח את הקערה במי קרח כדי לזרז תהליכים).

3

מניחים חלמונים, תמצית וניל, קורנפלור וסוכר, למעט 1 כף סוכר ששומרים לחלבונים, בקערה נפרדת ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מערבבים את התערובת עם קרם החלב הקר.

4

מקציפים חלבונים עם כף הסוכר ששמרנו בצד בקערה נוספת לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתוך קרם החלב והחלמונים.

5

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתוך הקרם.

מכינים את הבסיס ומרכיבים

6

יוצקים את החלב לצלחת עמוקה, טובלים פתי בר בחלב ל־2 שניות ומרפדים איתם תחתית של תבנית מלבנית או מרובעת. יוצקים מעל הבסיס את הקרם ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות (רצוי לילה). לפני ההגשה מקשטים בסירופ שוקולד ובפקאנים קצוצים.