מתכון

קרם גבינת המאירי ותאנים מזוגגות בזעפרן

קינוח מלוח־מתוק ועשיר. אני אוהבת להגיש אותו בצלחת מרכזית, זה מקל על החיים וגם סקסי יותר, אפשר גם בכוסות אישיות

2,293 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קרם גבינת המאירי ותאנים מזוגגות בזעפרן של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קרם גבינת המאירי ותאנים מזוגגות בזעפרן של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

התאנים מזוגגות בסירופ זעפרן בגוון כתום יפהפה, אל תיבהלו מכמויות הסוכר – ממש מעט ממנו מגיע בסוף לצלחת. דגש חשוב: אל תתפתו להוסיף עוד מים לסירופ כי התאנים מגירות הרבה נוזלים. אפשר להכין את התאנים המזוגגות עד שבוע מראש ולשמור במקרר, ואת הקרם יש להכין בבוקר הארוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתאנים בסירופ זעפרן

לקרם

אופן ההכנה

מכינים תאנים בסירופ

1

מבשלים את חומרי הסירופ למעט התאנים כ־10 דקות לקבלת סירופ סמיך. דוקרים את התאנים בקיסם ומוסיפים לסירופ, מבשלים על אש קטנה שעה עד שהתאנים משחימות ומצטמקות מעט.

מכינים קרם

2

מקציפים שמנת לקצפת יציבה ומוסיפים גבינת המאירי, מערבלים במהירות בינונית נמוכה עד שהגבינה מתפרקת בתוך הקצפת. עוצרים ומקפלים פנימה את היוגורט לאיחוד. מניחים את הקרם בצלחת הגשה, מניחים מעל את התאנים ויוצקים מעט מהסירופ.