מתכון

קרם לימון עם מרנג

גרסה כשרה לפסח של טארט לימון שמגישים במסעדת OLE, עם מרנג שהוא מחווה לז'בן המרוקאי

6,125 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
קרם לימון של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר
קרם לימון של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר

גרסה כשרה לפסח של טארט לימון שמגישים במסעדה. קינוח שכולו הומאז' לבית שלי, שבו הוא מוגש לצד מים חמים עם נענע או שיבה. המרנג השרוף הוא רפרנס לז'בן המסורתי, שממתיק ומאזן את החמיצות של הלימון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם לימון

למרנג שוויצרי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקרם

1

טורפים בסיר ביצים, מיץ לימון, סוכר וקליפת לימון ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי טריפה, בלי להביא לרתיחה, 5־7 דקות לקרם סמיך וחלבי (לא שקוף).

2

מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה למד ליטר או כלי עמוק וצר, מכסים בניילון נצמד המונח ישירות על הקרם, ומצננים מחוץ למקרר כשעה ל־40־45 מעלות.

3

מערבבים בקערית ג'לטין ומים לתערובת אחידה ומשאירים בצד ל־10 דקות, עד שכל הנוזלים נספחים.

4

מוסיפים לקרם חמאה ואת תערובת הג'לטין וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק.

5

מעבירים את הקרם לקופסה, מכסים ומצננים במקרר 3 שעות לפחות, מומלץ לילה שלם.

מכינים את המרנג

6

מניחים בקערת מיקסר חלבונים וסוכר ומבשלים על בן מארי, תוך כדי ערבוב מדי פעם במטרפה, כ־20 דקות להמסת הסוכר. מקציפים במיקסר עם וו בלון 7־10 דקות למרנג יציב ומבריק.

7

מניחים בצלחת כמה כפות מקרם הלימון, מוסיפים תלולית מרנג, מפזרים אוכמניות (לא חובה) ומגישים. אם רוצים, חורכים קלות את המרנג באמצעות ברנר לפני ההגשה.