מתכון

קרם תפוחי אדמה ושום שרופים

בזכות הנוזלים הרבים שבו הופך קרם המדורה הזה לגרסה חרוכה של מרק וישיסואז מעודן

3,335 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
  • קרם תפוחי אדמה ושום שרופים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
    קרם תפוחי אדמה ושום שרופים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
  • קרם תפוחי אדמה ושום שרופים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
    קרם תפוחי אדמה ושום שרופים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ

הפחמימה העשירה בחמאה כמעט מתחננת לחלמון עסיסי (ראו הצעת הגשה בהמשך), אך תתאים מצוין גם לקציצות מטוגנות או סתם על פרוסת טוסט חמימה.

הצעת הגשה: מחממים מחבת עם חמאה. מניחים חלמון וצורבים אותו כדקה רק עד שתחתיתו מתגבשת. מניחים כף יפה של קרם תפוחי אדמה במרכז צלחת אישית ומניחים עליה את החלמון. מגישים עם חלה טרייה, פלחי עגבנייה אדמונית ומלח גס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים תפוחי אדמה לגחלים רוחשות ללא להבה לכ-45 דקות עד שהם מתרככים וקליפתם נעשית מפוחמת.

2

עוטפים ראשי שום היטב ברדיד אלומיניום ומניחים מעל הגחלים. הופכים מדי פעם במשך כ-20 דקות עד שבלחיצה על העטיפה מרגישים שהשום התרכך.

3

קולפים את תפוחי האדמה ונפטרים מהחלקים החרוכים מדי. מעבירים את היתר לבלנדר יחד עם חלק מהקליפה. מפרידים את ראשי השום ומועכים את שיני השום השחום מבעד לקליפתן אל תפוחי האדמה. מוסיפים חמאה, חלב, מלח ופלפל ומעבדים לקבלת משחה חלקה ודלילה יחסית. אם יש צורך, מוסיפים עוד חלב.