מתכון

קרמוגית ביתית

שפים מבשלים בבית: ליאור משיח אופה קרמוגית ממולאות בשוקולד חלב - עוגיות הנחמה האולטימטיביות

62,108 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגיות קרמוגית. ליאור משיח
עוגיות קרמוגית. ליאור משיח

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

אופן ההכנה

1

מעבדים חמאה, סוכר חום, סוכר הלבן ודבש במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

2

מערבבים קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת החמאה. מעבדים במהירות נמוכה 2-1 דקות לקבלת תערובת פירורית. עוצרים את פעולת המיקסר, לוקחים מעט מהתערובת הפירורית ולשים מעט בין האצבעות אם היא מתגבשת בקלות, הבצק מוכן. אם לא מתגבש מעבדים עוד ½ דקה במיקסר. מוצאים את התערובת מקערת המיקסר ומעבדים על משטח עבודה במינימום תנועות לכדור. מעבירים את כדור הבצק לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

3

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים אותו לכ-20 חתיכות במשקל 40 גרם האחת. מכדררים כל חתיכה לכדור ומניחים בתבנית.

4

חוצים כל כדור בצק, משטחים את אחד החצאים ומניחים עליו 4-5 מטבעות שוקולד או 1-1.5 קוביות (7-8 גרם שוקולד לכל לעוגייה). משטחים גם את החצי השני ומכסים איתו את הבצק שעליו השוקולד, מהדקים את הצדדים ומכדררים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק, מניחים את העוגיות הממולאות בתבנית המרופדת נייר אפייה ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות מסדרים את העוגיות בתבנית במרחק 4 ס"מ זו מזו, מעבירים לתנור ואופים 12 דקות. מוציאים מהתנור, משהים 10 דקות לפני האכילה ומגישים, הכי כיף עם כוס חלב צונן ליד.