מתכון

קרמל בירת חיטה

את השמנת ברוטב הקרמל מחליפים בבירת חיטה שמעניקה מקבל טעמים עמוקים-מורכבים-מרירים

רוטב קרמל בירת חיטה של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה
רוטב קרמל בירת חיטה של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים בירה לרתיחה בסיר קטן.

2

ממיסים סוכר במחבת יבשה וממשיכים לבשל תוך כדי ניעור לקרמל בצבע ענברי. מסירים את המחבת מהלהבה, מוסיפים את הבירה בהדרגה וטורפים לאיחוד. מוסיפים חמאה ומערבבים להטמעתה. מצננים את הרוטב שעתיים לפחות לפני ההגשה.