מתכון

קרמל מיסו

רוטב מתוק-מלוח מטריף שיכול לשמש כגלייז לעוגות שונות או כרוטב לבשר, עוף, ירקות וטופו

1,006 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
קרמל-מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל
קרמל-מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים במחבת יבשה סוכר, עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענברי. מוסיפים מלח ודבש ומערבבים.

2

טורפים בקערה מיסו, חלב ושמנת מתוקה. מוסיפים את התערובת לקרמל, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 3־5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מגיעה למרקם של בלילת פנקייק.

3

אם משתמשים בקרמל לזיגוג בשר, עוף, טופו או ירקות - מברישים את חומר הגלם ברוטב ומבשלים או צולים.