למה? יש לא מעט אנשים שהכנת קרמל מלחיצה אותם. כאן הכל קורה בקלי קלות ובלי תקלות.
מאיפה הרעיון? המתכון רץ איתי כבר כמה שנים, וכבר שכחתי איפה ראיתי אותו לראשונה, בטח באינטרנט. מאז עשיתי בו שימושים מגוונים.
ומה יוצא בסוף? תלוי בצרכים שלכם. אם רוצים רוטב סמיך, כזה שיוצקים על גלידה למשל, מוסיפים מעט חלב. אם רוצים קרמל דליל, למשל לשילוב בטארט טאטן, מוסיפים יותר חלב ומבשלים זמן רב יותר.
ראו הוזהרתם: יש להקפיד שהתערובת לא תיחרך בעת הבעבוע.
איפה משיגים את הסוכריות? בחנויות שמוכרות ממתקים על המשקל כמו “קנדילנד”, בחנויות תבלינים משודרגות או בשווקים.
ועוד משהו: הקרמל מהסוכריות יתמצק לאחר הקירור כמו כל קרמל אחר. כשרוצים להשתמש בו שוב, מחממים על בן מארי או במיקרוגל עד שהוא חוזר לסמיכות המקורית.
איך שומרים? בכלי אטום במקרר עד שבוע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים יחד חלב וסוכריות טופי בסיר קטן על להבה נמוכה עד שהסוכריות נמסות לחלוטין. מערבבים מדי פעם עד שנוצר רוטב אחיד.