מתכון

קרמל שוקולד

שילוב שמייד מנחית על הלשון טעמים של ממתקי ילדות עטופים בנייר מרשרש

1,309 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קרמל שוקולד של יואב בלימן. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
קרמל שוקולד של יואב בלימן. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

מה עושים עם קרמל שוקולד?

• מגישים צונן כמטבל לפירות טריים חתוכים או לצ’ורוס חמימים.

• מטביעים בתוכו אגוזים קלויים, אורז מותפח וצימוקים. מקפיאים שעתיים וחותכים למעין פרלינים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים שמנת, דבש וגלוקוזה בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות.

2

בינתיים מכינים מהסוכר קרמל בשיטה היבשה: שמים במחבת שכבת סוכר לכיסוי פני המחבת בלבד ומחממים על להבה בינונית-נמוכה. בתוך כ-2 דקות הסוכר נמס והופך לסירופ שקוף. בשלב זה מוסיפים עוד שכבת סוכר ומניעים את המחבת בתנועות מעגליות כדי לאחד בין הסירופ לסוכר שהתווסף. הסוכר החדש מוריד את החום ומאט את תהליך ההתקרמלות. ממשיכים כך עם יתרת הסוכר. בהוספה השלישית או הרביעית הסוכר יתחיל להשחים. אחרי שהוספנו את כל הסוכר מפסיקים להניע את המחבת. בשלב זה בועיות יתחילו להופיע על פני הסוכר ויתפשטו מהמרכז כלפי חוץ.

3

כשהקרמל מגיע לגוון של סירופ מייפל ובועיות קטנות מכסות אותו, מוסיפים את השמנת המתובלת בזהירות ומבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במטרפה עד שמתקבל רוטב חלק. מסירים מהאש מוסיפים חמאה ומלח, מערבבים ומצננים.

4

ממיסים שוקולד מעל בן מארי או במיקרוגל.

5

יוצקים את תערובת השמנת-קרמל על השוקולד, מערבבים ומסננים לתוך קערת הגשה.